skip to Main Content
Mag U Zelf Een Airco Installeren?

Mag u zelf een airco installeren?

En hoe pakt u dit aan?

In de warme zomermaanden is er geen aircomonteur meer beschikbaar. Moet u dan langzaam verdampen en wachten tot het najaar? Of kunt u dit gewoon zelf doen? In dit blog leest u wanneer u zelf een airco mag installeren en wat u hiervoor nodig heeft.

Ja, u mag zelf een airco installeren

Dit is het korte antwoord. Wanneer een airconditioning minder dan drie liter koelmiddel bevat, mag u hem in Nederland zelf installeren. Heeft uw airconditioning een grotere inhoud aan koelmiddel? Dan moet u hem door een vakman laten installeren.

Vind de juiste airco voor uw huis

Gaat u zelf aan de slag? Dan is de eerste stap natuurlijk het uitzoeken van een geschikte airco. Niet alle airco’s zijn hetzelfde. Overweeg zorgvuldig welk model bij uw huis en uw behoeften past. Op internet kunt u diverse modellen bekijken en bestellen. Verdiep u goed en maak een keuze!

Volg de instructies van de fabrikant

Als u de juiste airconditioning hebt gevonden, zorg er dan voor dat u hem installeert volgens de instructies van de fabrikant. Dit is om twee redenen belangrijk. Ten eerste omdat elke airconditioning anders is en dus een eigen installatiemethode heeft. Ten tweede weet u op deze manier zeker dat u de airconditioning correct en veilig installeert.

Vergeet uw airconditioning niet te onderhouden

Is het installeren gelukt? Gefeliciteerd, dan zit u er de komende zomer comfortabel bij en heeft u zich ook de nodige centen bespaard. Vergeet niet om uw airco ook goed te onderhouden. Dan kunt u er vele jaren van genieten.

Conclusie

Wanneer u twee rechterhanden heeft, kan het zelf installeren van een airco een kosteneffectieve manier zijn om uw huis koel te houden in de zomer. Het is echter belangrijk dat u de airco correct installeert en regelmatig onderhoudt om een lange levensduur te garanderen. Doe vooraf grondig onderzoek en bestel uw airco bij een
betrouwbare airco leverancier.

Wilt u nog meer tips om af te koelen in de zomer? Probeer dan dit recept voor verfrissende citroen limonade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *