skip to Main Content
Laagdrempelig Beginnen Met Vastgoedbeleggen

Laagdrempelig beginnen met vastgoedbeleggen

Vastgoedbeleggen kan ook met een klein budget

Bijna iedereen heeft er wel eens over nagedacht: is beleggen iets voor mij? Wanneer u gaat beleggen, investeert u geld met de verwachting dat het in de toekomst meer waard zal worden. Vaak denken mensen bij beleggen aan het investeren in aandelen of obligaties via een bank, broker, beleggingsfonds of app. Maar het is ook mogelijk om te beleggen in vastgoed. U bent misschien bang dat u daar veel geld voor nodig hebt. Dat kan, maar is niet nodig. Ook met een klein budget kunt u vastgoedbeleggen.

Vormen van vastgoedbeleggen

Er zijn verschillende manier om te beleggen in vastgoed. Dat kan zowel met een klein als een groot budget. Verschillende vormen van vastgoedbeleggen zijn bijvoorbeeld:

  • het kopen van een vastgoedobject
  • het beleggen in vastgoedfondsen en ETF’s
  • het investeren in een crowdfundingplatform

Het kopen van een vastgoedobject

Dit is de eerste vorm van beleggen in vastgoed die bij de meesten van ons opkomt wanneer we het hebben over vastgoedbeleggen. Maar het is ook een dure vorm. U moet hierbij de middelen hebben om een huis of appartement te kopen, op te knappen en met winst te verkopen of te verhuren. Het kopen van een vastgoedobject is een heel directe vorm van vastgoedbeleggen, maar niet voor iedereen weggelegd. Voor mensen met een kleiner budget zijn de volgende opties interessanter

Het beleggen in vastgoedfondsen en ETF’s

Een indirecte manier van vastgoed beleggen is het beleggen in vastgoedfondsen en ETF’s. Deze manier is echter veel laagdrempeliger en geschikter voor mensen met een klein budget. U koopt aandelen in de sector vastgoed en belegt hiermee in bedrijven die actief zijn in de vastgoedsector of in vastgoedfondsen. Wanneer u uw inleg optimaal wilt spreiden en er weinig omkijken naar wilt hebben, belegt u in een Exchange Trading Fund (ETF).

Het investeren via een crowdfundingplatform

Via een gespecialiseerd crowdfundingplatform investeert u in vastgoed. U doet dit rechtstreeks en samen met anderen. Deze manier van investeren maakt het mogelijk dat u voor een relatief klein bedrag al in kunt stappen.

Meer weten over laagdrempelig vastgoedbeleggen

Wilt u ook laagdrempelig beginnen met vastgoedbeleggen? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf dat ervaring heeft met investeren in vastgoed. Heeft u dit al gedaan? Deel uw ervaringen via het contactformulier.