skip to Main Content
Stappenplan Voor Het Vinden Van Een Goede Hypotheekadviseur

Stappenplan voor het vinden van een goede hypotheekadviseur

In 6 stappen een goede hypotheekadviseur vinden

Het regelen van de hypotheek. Het is niet iets wat we op onze bucketlist hebben staan. Maar toch moet het gebeuren. Om het regelen van een hypotheek eenvoudiger te maken, raden we het u aan om een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze neemt u stap voor stap mee tijdens het proces. Ook vertelt de hypotheekadviseur u alles over de ins en outs van het regelen van een hypotheek en geeft hij of zij u deskundig hypotheekadvies. Maar hoe vindt u een goede hypotheekadviseur? Lees snel verder, want wij helpen u in 6 stappen een goede hypotheekadviseur te vinden.

Stap 1: ga op zoek

Natuurlijk zijn er veel verschillende hypotheekadviseurs. Ga eens op zoek en vergelijk de verschillende hypotheekadviseurs die u vindt. Kies vervolgens de meest geschikte uit. Ga hierbij niet alleen af op prijzen en recensies, maar ook op uw gevoel.

Stap 2: bel de hypotheekadviseur op

U heeft een hypotheekadviseur op het oog. Om definitief te kunnen beslissen of deze hypotheekadviseur geschikt is, raden we u aan te bellen. Stel alle vragen die u heeft om erachter te komen of de hypotheekadviseur daadwerkelijk bij u past. Natuurlijk is bellen geheel vrijblijvend.

Stap 3: plan de eerste afspraak in

Als u na het telefoongesprek nog steeds een goed gevoel heeft bij de hypotheekadviseur, kunt u een eerste afspraak gaan inplannen. Hierin leert u de hypotheekadviseur nog beter kennen en de hypotheekadviseur u ook. U kunt in dit gesprek meer vertellen over uw specifieke wensen. De hypotheekadviseur kan vervolgens, puur oriënterend zonder dat u ergens aan vastzit, in het kort toelichten wat uw mogelijkheden zijn.

Stap 4: plan vervolgafspraken

Door na de eerste afspraak één of meerdere vervolgafspraken in te plannen, leert u steeds beter hoe het zit met het regelen van een hypotheek en wat de beste mogelijkheden voor uw specifieke situatie zijn.

Stap 5: hypotheekadvies krijgen

Uw hypotheekadviseur geeft u op basis van de stappen 3 en 4 een hypotheekadvies. Omdat u inmiddels al voldoende kennis over hypotheken heeft, kunt u het advies goed beoordelen en weet u of u een goede hypotheekadviseur te pakken heeft.

Stap 6: controleer of de hypotheekadviseur nazorg biedt

Er wil in verloop van tijd nog wel eens wat veranderen in een situatie. Daarom bieden goede hypotheekadviseurs nazorg aan. Dit houdt in dat u in contact blijft met uw hypotheekadviseur om ervoor te zorgen dat u, ook als uw situatie verandert, nog steeds financieel het beste eruit haalt. Controleer dus altijd of uw hypotheekadviseur ook nazorg biedt. Dat kan namelijk heel handig zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar meer van onze tutorials? Klik dan hier voor een overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *