skip to Main Content
Muizen Bestrijden

Muizen bestrijden

Hoe kom ik van muizen in huis af?

Muizen in huis! U moet er niet aan denken. Toch kan het ook u gebeuren. Dat wilt u natuurlijk liever niet. Muizen knagen aan etensvoorraden, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Bovendien kunnen ze uw huis vervuilen met uitwerpselen en ziektekiemen verspreiden. Vaak zijn een aantal simpele maatregelen voldoende om muizen in huis te voorkomen. Treft u ze toch aan? Dan kunt u ze op milieuvriendelijke manieren uit huis krijgen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, schakel dan een professional in. In dit blog meer over het herkennen, voorkomen en bestrijden van muizen.

Hoe weet u of u muizen in huis heeft?

Het kan zijn dat u muizen in huis heeft, zonder dat u het door heeft. Toch is het niet zo moeilijk om muizen in huis te herkennen als u eenmaal weet waar u op moet letten. Het kan zijn dat u de diertjes hoort. Maar meestal wordt u op andere manieren hun aanwezigheid gewaar. Denk bijvoorbeeld aan aangevreten voedselverpakkingen of muizenkeutels. De keutels van een muis zijn ongeveer een halve centimeter groot. U herkent ze aan de langwerpige, spitse vorm en de donkere kleur.

Voorkom muizen in huis

Een leuke optie om muizenoverlast tegen te gaan, is het nemen van een kat. Vooral kinderen zullen hier erg blij mee zijn. Katten voorkomen echter niet dat muizen uw huis binnenkomen. Probeer daarom eens de volgende tips om dit ongedierte uit huis te weren:

  • Maak kleine spleten en kieren dicht
  • Laat geen etensresten achter
  • Berg voedsel goed afgesloten af in glas, metaal of hard plastic
  • Sluit prullenbakken goed af
  • Muizenvallen zijn diervriendelijker dan muizengif

Schakel een professional in

Heeft u alle tips geprobeerd en ontdekt u toch de aanwezigheid van muizen in uw huis? Wacht dan niet langer en kom gelijk in actie. Deze dieren planten zich namelijk snel voort en kunnen snel een plaag worden. Door muizen bestrijden helpt u dit probleem te voorkomen. Schakel hiervoor een professional in. U bent dan gauw van de overlast af. Heeft u nog vragen? Stel ze via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *