skip to Main Content
Hoe Een Payroll Constructie Werkt

Hoe een payroll constructie werkt

Leer meer over een payroll constructie

U heeft de term vast wel eens voorbij horen komen: een payroll constructie. Steeds meer ondernemers raken er bekend mee. Logisch, want payrolling biedt veel voordelen. Maar hoe werkt het precies? Dat is voor veel mensen nog onduidelijk. Daarom vertellen wij u graag meer over de payroll constructie.

Juridisch en operationeel werkgeverschap

Wanneer u er als ondernemer voor kiest om samen te werken met een payrollbedrijf, vindt er een scheiding binnen het werkgeverschap plaats. Het payrollbedrijf zal namelijk het juridisch werkgeverschap op zich nemen, terwijl u operationeel werkgever blijft. Deze scheiding tussen juridisch en operationeel werkgeverschap vormt de kern van de payroll constructie.

Juridisch werkgeverschap uitbesteden

Wanneer u het juridisch werkgeverschap uitbesteedt, houdt dit eigenlijk in dat u de financiële, juridische en administratieve verplichtingen over laat aan het payrollbedrijf. U hoeft dus alle administratieve zaken niet meer zelf te regelen, want dit wordt voor u gedaan. Onder deze zaken vallen onder andere:

  • Vakantiedagen
  • Loondoorbetaling bij ziekte
  • Arbeidscontracten
  • Uitvoering Wet Poortwachter
  • Jaaropgaven
  • Loonstroken

Operationeel werkgeverschap blijft in eigen handen

Bij een payroll constructie staat u dus het juridisch werkgeverschap af, maar het operationeel werkgeverschap ligt wel bij u. Dit houdt in dat u blijft gaan over zaken als de personeelsplanning, het functioneren van werknemers en het aannemen van werknemers. Ook de hoogte van het salaris bepaalt u zelf.

De voordelen van een payroll constructie

Stapt u over op payrolling? Dan ervaart u zeer zeker een verschil. Een heel positief verschil zelfs! U heeft namelijk geen administratieve werklast meer. Vooral kleine en middelgrote ondernemers hebben hier veel profijt van. Het regelen van alle administratieve zaken kost veel tijd, energie en geld. Door dit uit te besteden houdt u tijd over voor datgene waar u echt van houdt: het ondernemen!

Nu weet u meer over de payroll constructie. Heeft u hier toch nog vragen over? Stuur ons een bericht via het contactformulier.