skip to Main Content

Pomp revisie laten uitvoeren

Hoe werkt een pomp revisie?

Werken uw pompen niet meer goed? En wilt u een pomp revisie laten uitvoeren? Of is er zelfs een reparatie nodig om uw pomp weer te laten werken? Dan moet u hiervoor naar een specialist in pompentechniek. Zij weten namelijk precies wat er aan uw pomp gedaan moet worden, zodat u er weer snel meer aan de slag kunt. Lees in dit blog meer over hoe een pomp revisie werkt.

Pomp revisie in 5 stappen

Wilt u een pomp revisie laten uitvoeren? Wanneer u een pomp voor volledige revisie aanbiedt, worden de volgende stappen doorlopen:

  • Eerst volgt een grondige inspectie, de pomp wordt volledig gedemonteerd, gereinigd en beoordeeld.
  • Na de inspectie wordt er een inspectierapport met kostenopgave naar u verstuurt om in overleg met u te kunnen bepalen of een revisie rendabel is en hoeveel tijd er nodig is om de revisie uit te kunnen voeren.
  • Gaat u akkoord? Dan worden onderdelen die niet meer aan de toleranties voldoen uitgewisseld. Ook worden slijtdelen en afdichtingen vervangen.
  • Na de pomp revisie wordt de pomp uitwendig van een nieuwe laklaag voorzien ter conservering.
  • Voordat de pomp retour wordt gestuurd, wordt deze afhankelijk van het pomptype en de uitgevoerde werkzaamheden nog getest.

Reparaties aan de pomp laten uitvoeren

Is uw pomp aan reparatie toe? Bijvoorbeeld omdat er een defecte kabel is, er een nieuwe mechanical seal gemonteerd moet worden of er versleten motorlagers moeten worden uitgewisseld? Bij reparaties worden specifieke klachten of defecten door een specialist in pomptechniek verholpen, zodat de pomp snel weer operationeel kan zijn. Als u een specialist in pompentechniek inschakelt bent u verzekerd van een kwalitatieve reparatie. Doe dit dus altijd als u problemen ervaart met uw pomp.

Modificaties aan de pomp laten uitvoeren

Naast reparatie- en revisiewerkzaamheden kunt u bij een specialist in pompentechniek ook terecht voor specifieke modificaties en aanpassingen aan uw pomp. Denk hierbij aan het aanbrengen van slijtvaste of chemische bestendige coatings, het verlengen van voedingskabels, het upgraden van de asafdichting, het opbouwen van de frequentieregeling en nog veel meer.

Wilt u meer leren? Klik dan hier voor een overzicht van onze tutorials.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *