skip to Main Content
Afvoer Verstopt?

Afvoer verstopt?

Bel bij hoge nood een ontstoppingsbedrijf

Heeft u weleens hoge nood gehad terwijl u uw wc niet kon doorspoelen? Dit is natuurlijk een zeer vervelend voorval dat u bij voorkeur maar één keer in uw leven meemaakt. Om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorkomt, is het verstandig om te weten waardoor een wc-afvoer verstopt raakt en hoe dit op te lossen is. U leest er hieronder meer over.

Zelf de afvoer ontstoppen of loodgieter inhuren?

De grote vraag is altijd: wat heeft de afvoer verstopt? En dan wilt u ook weten hoe u dit op moet lossen. Kunt u dit zelf doen? En zo ja, gaat dat handmatig of met een ontstopper. En zo nee, moet u dan een loodgieter inhuren? Het zelf oplossen van een verstopte afvoer kan veel tijd in beslag nemen, het komt vaak voor dat de oorzaak van de verstopping niet bekend is. Dan kunt u maar beter een loodgieter inschakelen. Zo weet u zeker dat uw afvoer zijn werk weer naar behoren doet.

Ontstaan van een verstopping

Een verstopping kan ontstaan als er een voorwerp vast komt te zitten in de afvoerbuis. Hierdoor kunt u geen water meer doorspoelen. Als er een voorwerp vastzit, is de kans groot dat deze verstopping alleen maar erger wordt naarmate u de wc vaker gebruikt. Een complete verstopping kan het resultaat zijn. In dit geval werkt uw wc niet meer, totdat het vastzittende voorwerp door de loodgieter eruit wordt gehaald.

Wat kan mijn wc verstoppen?

Een grote bundel toiletpapier of een aantal tampons kunnen de afvoer doen verstoppen. Dat is meestal rond het waterslot. Dus daar waar de zwanenhals zit. In die bocht in de afvoer blijven weleens proppen toiletpapier of andere objecten steken.

Zelf afvoer ontstoppen

Handmatig ontstoppen kunt u doen met een grote rubberen handschoen, zodat u niet direct in contact komt met het water en het object. Kunt u de oorzaak niet ontdekken met de hand? Gebruik dan de ontstopper of plopper.

Afvoer verstopt, ontstoppingsbedrijf bellen

Is uw riool nog steeds verstopt? Dan luidt ons advies: Afvoer verstopt, ontstoppingsbedrijf bellen. Door snel een ontstoppingsbedrijf te bellen, weet u zeker dat deze bij u langskomt om uw wc afvoer vakkundig te ontstoppen.
Meer blogs lezen? Klik dan op deze link.