skip to Main Content
Hoe Reinig Je Een Vloerkleed?

Hoe reinig je een vloerkleed?

Dat zal je net zien: heb je onlangs een nieuw sfeervol laagpolig vloerkleed in je woonkamer gelegd en zit je lekker te genieten op de bank met een glaasje rode wijn… valt je glas om! Dat is natuurlijk wel een beetje een worst case scenario maar het zal je vast wel eens zijn overkomen dat je hebt geknoeid. En zeker met jonge kinderen of huisdieren in huis ligt een ongelukje al gauw op de loer. Wat kun je dan het beste doen? En wat niet? Hieronder lees je een paar suggesties om je uit de brand te helpen!

Gelijk in actie

Het belangrijkste in het geval van een net gemaakte vlek is dat je niet denkt: ‘dat lossen we morgen wel op’. Je moet echt zo snel mogelijk in actie komen. De kans dat de gemorste vloeistof diep in de vezels trekt is dan namelijk het kleinst. Dus zorg ervoor dat je meteen aan de slag gaat! Bij een vloeistof is het belangrijk dat jemet een droge hand- of theedoek of stuk keukenrol zoveel mogelijk vocht opneemt. Je kunt de doek of keukenrol er op leggen en bijvoorbeeld licht aandrukken of deppen. Eén ding: niet wrijven in de vlek! Daarmee kun je namelijk de vloeistof nóg dieper in de vezels aanbrengen en dan wordt het wel heel erg lastig om jouw vloerkleed nog vlekvrij te krijgen.

Baking soda, azijn en vlekkenverwijderaar

Met een aantal middeltjes in je keukenkastje heb je grote kans om de resterende vlek te verwijderen. Zo kun je een laagje baking soda aanbrengen: het vocht trekt hierin en met een lichte vloeistof is dat vaak al voldoende. Ook azijn, licht verdund met water, kun je gebruiken om de vlek eruit te deppen. En met een vlekkenverwijderaar van de bekende merken heb je vaak ook een prima middel om een vloerkleed te reinigen. Lukt dat allemaal niet of vind je het toch nét even te spannend? Neem dan contact op met een professioneel reinigingsbedrijf: het is wel even wat duurder wat kosten betreft maar je hebt dan wel de best mogelijke oplossing om ervoor te zorgen dat je van die vervelende vlek af bent!