skip to Main Content
Wat Te Doen Bij Een Stroeflopende Schuifpui?

Wat te doen bij een stroeflopende schuifpui?

Dit doet u tegen een stroeflopende schuifpui

Met een schuifpui kunt u optimaal van uw tuin genieten. Vooral in de zomer zal de schuifpui regelmatig open en dicht gaan. Maar na verloop van tijd kan het voorkomen dat de schuifpui stroef gaat lopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit blog leest u wat u kunt doen bij een stroeflopende schuifpui.

Maak goed schoon

De schuifpui kan vervuild raken. Door het vuil krijgt u een stroeflopende schuifpui. En dat is niet wat u wilt. Zorg er daarom voor dat u de rails regelmatig schoonmaakt. Verwijder ook regelmatig het stof. Want als stof ophoopt kan dit ook voor een stroeflopende schuifpui zorgen. Krijgt u het stof niet goed weg? Haal dan het schuivende gedeelte eruit om het stof te verwijderen.

Vervang de wieltjes

Is de schuifpui schoon en ziet u geen stof? Dan is er een andere oorzaak voor de stroeflopende schuifpui, mogelijk versleten wieltjes. Vooral bij verouderde schuifpuien komt dit nog wel eens voor. U kunt dan de wieltjes laten vervangen. Dit kunt u beter niet zelf doen, schakel hiervoor een professional in.

Schuifpui laten repareren

Lukt het u zelf niet om de stroeflopende schuifpui weer te laten werken? Dan is een schuifpui repareren misschien nodig. Ook hier schakelt u een professional voor in. Reparaties zijn nodig wanneer:

  • Loopwagens-wielen aan de onderzijde stuk zijn
  • Hoekoverbrengers met snappers aan de onderzijde stuk zijn
  • De kruk-greep van de schuifpui ronddraait
  • De scharen aan de bovenzijde niet meer werken

Herkent u één of meerdere van deze problemen? Wacht dan niet langer en laat uw schuifpui repareren door een specialist. Vaak hebben zij de benodigde onderdelen op voorraad en kunnen zij de kapotte onderdelen direct vervangen. Zo zult u niet langer meer last hebben van een stroeflopende schuifpui.

Meer leren? Klik hier voor een overzicht van onze tutorials.