skip to Main Content
Rijbewijs Halen? Dit Moet Je Doen!

Rijbewijs halen? Dit moet je doen!

Zo haal jij snel je rijbewijs

Wil jij graag binnenkort met je rijbewijs op zak de weg op? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Dat roze pasje geeft je namelijk zeer veel vrijheid. Naast het selecteren van een goede rijschool in Helmond zijn er nog meer dingen die je kunt doen om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Snelleren vertelt je er graag meer over!

Kies je rijschool

Om je rijbewijs te kunnen halen heb je natuurlijk rijles nodig. In eerste instantie ben je misschien geneigd om voor de goedkoopste rijschool in je regio te kiezen, maar in de praktijk blijkt dat goedkoop vaak duurkoop is als het gaat om rijscholen. De goedkopere rijscholen investeren namelijk minder geld in het updaten van hun lesmethode en het bijscholen van hun instructeurs. Daardoor heb je vaak relatief meer lessen nodig en ben je uiteindelijk meer geld kwijt. Ga jij een proefles nemen bij een rijschool? Let dan op de volgende punten:

  • Kun je goed overweg met je rijinstructeur?
  • Bestaat er de mogelijkheid om binnen de rijschool van instructeur te wisselen?
  • Gebruikt de rijschool een lesmethode die je prettig vindt?
  • Wat is het slagingspercentage van deze rijschool?
  • Wat zijn de ervaringen van anderen met deze rijschool?

Wanneer je je rijschool hebt gekozen, kun je beginnen met je rijlessen. Probeer om minimaal één keer per week een rijles te nemen. Je kunt ook kiezen voor een spoedcursus.

Je theorie examen

Tegenwoordig mogen mensen in Nederland vanaf 16 jaar al beginnen met het volgen van theorielessen voor hun rijbewijs. Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen over autorijden. 25 vragen over gevaarherkenning en 40 kennisvragen. Het is handig om tegelijkertijd te starten met je theorie- en je praktijklessen, zo kun je je geleerde kennis meteen in de praktijk toepassen. Het slagingspercentage van mensen die deze toets de eerste keer halen ligt onder de 50%. Als je op tijd begint met leren en een paar oefentoetsen hebt gemaakt dan is het echter heel goed mogelijk om je theorie examen in één keer te halen. Door een samenvatting te maken van het boek bezit jij binnen de kortste keren alle kennis die je nodig hebt om dit examen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *