skip to Main Content
Zo Repareer Je Zelf Een Autosleutel

Zo repareer je zelf een autosleutel

Zo repareer je zelf een autosleutel

Wanneer je autosleutel kapot is, kun je voor veel geld een nieuwe bij de dealer kopen. Gelukkig is repareren ook een optie en bovendien veel goedkoper. In deze tutorial leer je hoe je zelf je autosleutel kunt repareren.

Zelf aan de slag

De autosleutel heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een verdeelde huissleutel die gemakkelijk kon worden gemaakt, tot een stukje hightech. Behalve als sleutel dient hij ook als elektronische startonderbreker en om de deuren van afstand mee te openen en te ontgrendelen. Hierdoor zit hij wel in een kunststof behuizing, die snel beschadigd raakt. Wanneer deze beschadigd raakt, maar de elektronica nog wel werkt, kunt u zelf uw autosleutels repareren. door het kunststof te vervangen.

Reparatie 1: sleutelcover gescheurd

De meest voorkomende beschadiging aan een autosleutel, is een scheurtje in de sleutelcover. Dit hoesje is vaak van siliconen gemaakt en kunt u er gewoon vanaf schuiven. Een nieuwe cover bestelt u gemakkelijk via websites als Bol.com.

Reparatie 2: kunststof behuizing gebarsten

Is niet alleen de siliconen sleutelcover beschadigd, maar ook de kunststof behuizing die eronder zit? Ook die kunt u zelf vervangen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Bestel online een identiek hoesje of een hoesje dat ook geschikt is.
  2. Open voorzichtig de beschadigde sleutel met een schroevendraaier of een muntstuk.
  3. Neem de printplaat en de batterij uit en vervang deze meteen. Zo kan uw sleutel er weer jaren tegenaan en voorkomt u dat u weer snel het hoesje open moet maken, omdat de batterij leeg is, en de behuizing opnieuw beschadigd raakt.
  4. Plaats de printplaat en batterij in de nieuwe behuizing en klaar is Kees!

Zelf autosleutel repareren veel voordeliger

Zo ziet u: een autosleutel kunt u eenvoudig zelf repareren. Het is onzin om voor een behuizing die beschadigd is geraakt door vallen of doordat u erop bent gaan zitten een volledig nieuwe sleutel aan te schaffen bij de dealer.

Wilt u meer auto gerelateerde tips lezen? Houd dan de categorie auto in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe tutorials.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *