skip to Main Content

Een payrollbureau gezocht? Hier moet u op letten!

Een payrollbureau gezocht? Hier moet u op letten!

Tips bij het inzetten van een payrollbedrijf

Wilt u uw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap overdragen aan een payrollbureau? Een goede keuze, omdat uw administratieve zaken zo op een efficiënte wijze worden verwerkt. Hierdoor heeft u straks meer tijd over en wordt u een stuk flexibeler. Een payrollbedrijf levert vaak meer voordeel op dan wanneer u zelf personeel in dienst neemt. Echter zijn er verschillen tussen de diverse payrollbedrijven. In dit blog vertellen wij u hier graag meer over.

Kies een betrouwbaar payrollbureau

Ga altijd na of het payrollbedrijf naar keuze betrouwbaar is. U ziet dit onder andere aan de NEN-4400 certificering of wanneer het bedrijf over een ABU- of NBBU-lidmaatschap beschikt. NEN-4400 betekent dat de salarisadministratie van het bedrijf op orde is en er voldoende omzetbelasting en loonheffingen worden afgedragen. Het ABU- of NBBU lidmaatschap kan u garanderen dat de cao alsmede de wet- en regelgeving worden nageleefd. Hierdoor weet u zeker dat u te maken heeft met een betrouwbaar payrollbedrijf dat kwaliteit levert.

Houd de tarieven in de gaten

Bekijk welke tarieven het payrollbureau hanteert. Zijn ze transparant? Of is er toch sprake van verborgen extra kosten? Bij sommige bedrijven worden de feestdagen apart verrekend, maar er zijn ook payrollbureaus die dit in het vaste tarief hebben vermeld. Laat u goed informeren bij het betreffende payrollbedrijf over de kosten.

Wat doet het bedrijf met uw eigen risico?

Hanteert u een eigen risico binnen het ziekteverzuim? Wat veel wordt gezien, is dat de eerste twee weken van het verzuim van een medewerker onder payroll bij u in rekening gebracht worden. U betaalt daardoor voor de niet gewerkte uren. Bij andere payrollbedrijven wordt het ziekteverzuim zelf gedragen. Laatstgenoemde maakt dat het tarief voor u hierbij lager uit kan vallen.

Wel of geen opzegtermijn?

Is er sprake van wel of geen opzegtermijn? Kunt u elk moment opzeggen of niet? Is een payrollbedrijf overtuigd van haar diensten, dan hanteert deze veelal geen opzegtermijn. Is er wel een opzegtermijn, dan kan dit variëren van een maand tot een jaar. Het kan nog wel eens vervelend worden als de opzegtermijn een jaar betreft en u niet tevreden bent. Ga dit dan ook goed na bij het payrollbureau.

Hoe gaat het payrollbureau met uw uren om?

Moet u een verplicht aantal uren afnemen bij het payrollbureau of varieert dit tarief op basis van de door u aangeleverde uren? Vraag het payrollbureau hoe deze hierbij te werk gaat, zodat u weet wat u te wachten staat. Dit voorkomt dat u bij een payrollbedrijf terechtkomt welke meer rekent voor minder aangeleverde uren.

Kies ook voor payrolling

Wilt u snel uw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap aan een betrouwbaar payrollbedrijf uitbesteden? Ga dan te raden bij de diverse payrollbureaus en maak gebruik van onze handige tips. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar het juiste payrollbureau voor u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *