skip to Main Content
Ik Heb Keratoconus, Wat Nu?

Ik heb keratoconus, wat nu?

Keratoconus correctie: de oplossing

Is er geconstateerd dat u keratoconus heeft? Dan is dit natuurlijk erg vervelend. Voor wie nog niet helemaal bekend is met de term keratoconus, leggen wij het kort even uit. Keratoconus is een oogaandoening, waarbij de vorm van het hoornvlies verandert. Normaal gesproken is het hoornvlies bolvormig, maar voor iemand met keratoconus is het hoornvlies kegelvormig. De vorm van het hoornvlies verandert doordat het hoornvlies minder stevig is. U ziet hierdoor minder goed. Maar wij weten de oplossing hiervoor, namelijk een keratoconus correctie. En dit is heel eenvoudig! Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken voor een keratoconus correctie? Lees snel verder.

Een speciale nachtbril

Er zijn speciale nachtbrillen ontwikkeld die dienen als keratoconus correctie. De bril vermindert lichtkringen om lampen, de zogenoemde halo’s, en starbust. Starbust is het licht dat uitstraalt als een ster. Een goede oplossing dus als u keratoconus heeft.

De keratoconus brillenglazen

Keratoconus brillenglazen worden nog niet zo lang toegepast als keratoconus correctie. Dit nieuwe type is speciaal ontwikkeld voor mensen met keratoconus en vermindert dubbelbeelden en schaduwen. Ook verbeteren de brillenglazen de visus.

De contrastverhogende scleralenzen

Scoort u 100% op uw oogmeting? Maar ziet u ’s avonds niet meer goed? Dan bieden contrastverhogende scleralenzen de oplossing! Deze grote, harde contactlenzen worden aangepast op het oogwit, waardoor het mogelijk wordt om het hoornvlies te overbruggen.

De zachte keratoconus contactlenzen

Heeft u zelf een milde vorm van keratoconus? Kies dan voor zachte keratoconus contactlenzen als keratoconus correctie. Deze contactlenzen zijn een prima alternatief voor de scleralenzen.

Een geschikte keratoconus correctie kiezen

Welke keratoconus correctie het meest geschikt is voor u, is natuurlijk volledig afhankelijk van de ernst van de aandoening. U kunt uit verschillende opties kiezen. Informeer bij een specialist welke keratoconus correctie u het beste zal helpen.

Wilt u nog meer leren? Klik hier voor een overzicht van onze tutorials.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *