skip to Main Content
Hoe Maak Ik Citroenlimonade?

Hoe maak ik citroenlimonade?

Wat heeft u nodig om citroen limonade te maken?

Om te beginnen heeft u natuurlijk een kan nodig om de limonade in te maken. Vervolgens heeft u suiker nodig om de limonade zoet te kunnen maken. En wat is citroenlimonade zonder citroen?

Citroen limonade

U heeft dus ook citroen nodig. Ook heeft u munt nodig om de limonade een fijnere smaak te geven. Daarbij heeft u een pannetje nodig en een fornuis om de citroensiroop mee te koken. Ook kunt u ervoor kiezen om prikwater te gebruiken bij het maken van uw limonade. En als het warm is buiten heeft u natuurlijk ook ijsblokjes nodig.

Hoe maak ik citroen ranja?

Om een kan citroenlimonade te maken moeten we eerst citroensiroop maken. Om hiermee te beginnen doet u een kopje suiker met water in een klein pannetje. Verwarm dit mengsel totdat de suiker volledig is opgelost in het water. Terwijl u dit mengsel aan het koken en aan het doorroeren bent perst u ondertussen een paar citroenen totdat u een kopje citroensap heeft. Vervolgens als uw siroop helemaal is opgelost schenkt u het citroensap samen met het suikerwater wat u zojuist heeft gekookt. Vergeet niet goed te roeren als u het citroensap met het suikerwater mengt. Vervolgens voegt u koud prikwater toe in uw limonade kan en laat u de kan een half uurtje in de koelkast staan zodat u limonade goed koud wordt. En als u niet veel tijd heeft kunt u er natuurlijk ook ijsblokjes bij doen. Vervolgens doet u een paar takjes munt bij uw limonade kan en kunt u de kan opvrolijken met een schijfje citroen. Daarna kunt u ijs toevoegen en heeft u uw eigen citroen limonade gemaakt.

Meer smaakjes toevoegen?

Als u meer smaakjes wilt toevoegen kan dat ook. Alleen verandert er wel wat in het proces dat u de limonade maakt. Als u bijvoorbeeld een aardbeiensmaak of frambozen smaak wilt toevoegen perst u eerst de aardbeien of frambozen.

Citroen ranja

Daarna als u uw siroop heeft gekookt doet u een kopje frambozensap of aardbeiensap erbij. Vervolgens volgt u het proces als is beschreven in de vorige alinea. Zorg er echter wel voor dat er ook citroen bij uw limonade zit anders is de smaak van uw limonade misschien niet sterk genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *