skip to Main Content
Welke Factoren Zijn Van Belang Bij Zoekmachine Optimalisatie?

Welke factoren zijn van belang bij zoekmachine optimalisatie?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of search engine optimalisation (SEO) is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op de vindbaarheid van uw website.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie gebruiken mensen om bijvoorbeeld hoger in Google te komen. Er zijn veel verschillende factoren die meespelen bij zoekmachine optimalisatie wij hopen dat u na deze blog er een stukje meer over te weten bent gekomen. Wij gaan u zelfs leren hoe u uw website vindbaarheid kunt verbeteren!

Welke factoren zijn van belang bij zoekmachine optimalisatie?

Als eerste is het van belang dat uw website beveiligt is met een SSL certificaat. Als u website geen SSL certificaat heeft ziet Google uw website als onveilig en komt u lager in de Google rankings. U kunt zien of uw website een SSL certificaat heeft door te kijken in uw URL als er https in uw URL staat dan heeft u een SSL certificaat en is uw website beveiligt. Heeft u echter alleen http in uw URL staan zonder de s dan is uw website helaas niet beveiligt wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te doen! Ook zijn zogenaamde backlinks van groot belang. Maar wat zijn dan backlinks? Backlinks zijn linkjes van andere websites of sociale media die naar uw website lijden. Een goed te vinden website heeft genoeg backlinks. Deze linkjes kunnen dus van sociale media afkomen maar ook van andere websites hoe meer linkjes er zijn die naar uw website lijden hoe hoger uw website in de Google rankings komt. Echter is wel de kwaliteit van uw linkjes wel belangrijk bijvoorbeeld een linkje die vanaf een startpagina komt heeft minder waarde voor Google dan bijvoorbeeld een professionele website met weinig linkjes.

Schrijf teksten voor uw website met zoekwoorden

Als u hoog in Google wilt komen zijn ook zoekwoorden van belang. Als u een tekst gaat schrijven voor een pagina wilt u natuurlijk goed gevonden worden. Google analyseert namelijk ook de teksten die u schrijft. Voor de Google rankings is het van belang dat uw teksten goed leesbaar zijn. Dit betekend dat u per alinea tussen de 350 en 500 woorden heeft. Uw zoekwoorden moeten per tekst zo’n twee keer terugkomen voor de optimale resultaten in de Google rankings. Ook moet een gemiddelde pagina 3 alinea’s of meer hebben.

Search engine optimalisation

Daarbij is het natuurlijk ook handig om te bedenken welk zoekwoord u wilt gebruiken. Sommige zoekwoorden worden namelijk al door veel populaire websites gebruikt en dit maakt het moeilijker voor u om hoog in de Google zoekresultaten te komen. Om te kijken hoeveel traffic u krijgt bij een bepaald zoekwoord kunt u de online tool Ubersuggest gebruiken. Met deze tool kunt u precies zien of u moet betalen om hoog in Google te komen of het zoekwoord gratis is. Ook kunt u zien hoeveel bezoekers het zoekwoord ongeveer zal genereren.

Wat zijn metateksten en waarom heeft dit invloed op de Google rankings?

Een metatekst is wat u in Google vind onder het kopje van een website. Als mensen geïnteresseerd zijn in uw website en er misschien op willen klikken lezen mensen vaak de metatekst. Ook de metatekst is van groot belang voor de Google rankings. In een goede metatekst staat uw zoekwoord wat u terug heeft laten komen in uw teksten. Bij een goede metatekst heeft de metatekst zo’n 50 tot 160 characters en niet meer. Bedenk goed wat u in de metatekst wilt zetten want de metatekst is het visitekaartje van uw website.

Zoekmachine optimalisatie bij WordPress

Als u een WordPress website heeft zijn er een paar handige tools die u kunt gebruiken om hoger in Google te komen en bijvoorbeeld een perfecte tekst te schrijven. Wij raden u aan om bijvoorbeeld Yoast te gebruiken Yoast analyseert namelijk uw teksten en kijkt hoe goed ze geschreven zijn. Ook kunt u met Yoast zoekwoorden instellen. Yoast geeft u precies aan wat u moet veranderen om de perfecte tekst te creëren. Daarbij kijkt Yoast ook of er interne links vanaf uw website zijn naar andere pagina’s van uw website. Yoast kijkt hiernaar omdat dit ook van belang is bij de Google rankings. Daarnaast helpt Yoast u ook met het schrijven van succesvolle metateksten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *