skip to Main Content
Plinten Verven, Hoe Doet U Dat?

Plinten verven, hoe doet u dat?

Handige tips voor plinten verven

Plinten verven; heeft u dat wel eens gedaan? Niet iedereen is er bekend mee. Daarom geven we u in dit blog tips om de plinten in uw woning vakkundig te verven. Hoe kunt u ze het beste verven en welke verf gebruikt u daarvoor?

Hoe schildert u plinten?

Het is belangrijk om de omgeving rond de plint eerst goed af te plakken met afplakband. En omdat de plint rechtstreeks met de vloer verbonden is, moet u er echt voor zorgen dat u de vloer goed beschermt. U kunt bijvoorbeeld met een stucloper werken. Die beschermt de vloer en is ook nog eens handig tegen knoeien. U kunt natuurlijk ook afdekfolie gebruiken.

Plint ontvetten en opschuren

Voordat u met verf aan de slag gaat, moet u de plint eerst goed ontvetten met bijvoorbeeld ammonia en water. Daarna moet u hem licht opschuren met korrel P240 voor een betere hechting. Tot slot maakt u de plint stofvrij met een kleefdoekje.

Het schilderen van de plint

Als de plinten nieuw zijn, is het belangrijk dat u grondverf gebruikt. Kies daarbij voor een grondverf op waterbasis, omdat dit beter voor het milieu en uw gezondheid is. Dat kan dus gewoon een ‘normale’ grondverf op waterbasis zijn. Het aflakken doet u met een verf die tegen een stootje kan. U kunt uw verf in de winkel halen, maar het is net zo handig om online verf te kopen. Dan hoeft u de deur niet uit. Plinten raken gemakkelijk beschadigd, dus kies voor een zogenaamde keiharde lak. Het schilderen van een plint kan zowel met een kwast als met een viltroller. Het schilderen met een kwast kan prettig zijn als u een vaste hand hebt. Kiest u liever voor gemak? Viltrollers zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld 5 en 10 centimeter, daarmee lukt het altijd. Easy does it, nietwaar?

Heeft u zelf nog tips voor het kopen van online verf in verfwinkels? Laat het ons weten via ons contactformulier!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *