skip to Main Content
Creëer Een Youtube Thumbnail Of Miniatuur

Creëer een Youtube thumbnail of miniatuur

Wat is een Youtube thumbnail?

Een Youtube thumbnail is het plaatje van uw Youtube video wat bekeken kan worden zonder dat er op de Youtube video is geklikt. Het doel van een Youtube thumbnail is het overhalen van uw doelgroep om op de Youtube video te klikken en op deze manier views te genereren. Een goede Youtube thumbnail geeft de kijker een hint wat de kijker in de video kan verwachten. Wanneer u een Youtube video maakt lijkt een thumbnail niet heel belangrijk voor de meeste mensen. Echter is de thumbnail misschien wel het belangrijkste van uw video.

Youtube Thumbnail

Uw thumbnail gaat er namelijk voor zorgen of mensen op uw video klikken of juist niet. Een goede Youtube thumbnail is opvallend en een echte eye catcher. Ook is een goede youtube thumbnail belangrijk voor de zoekresultaten youtube filtert namelijk video’s met slechte kwaliteit thumbnails.

Hoe maak je een Youtube thumbnail?

Een Youtube thumbnail kunt u op veel verschillende manieren maken bijvoorbeeld met photoshop of een andere foto editor. In dit geval gaan wij u leren werken met Canva een gratis online foto editor. Om te beginnen gaat u naar www.Canva.com Daarna ziet u op de website van Canva een optie om een Youtube miniatuur te creëren hier moet u op klikken. Vervolgens krijgt u de keuze om uit verschillende soorten thema’s te kiezen. Kies hierbij een thema wat het beste bij uw video past. Daarna als u bijvoorbeeld de achtergrond van uw template wilt veranderen klikt u twee keer op de achtergrond en daarna klikt u op delete als het goed is zal uw achtergrond nu weg moeten zijn. Vervolgens kiest u het meest spectaculaire moment uit uw video en maakt u hier een screenshot van. Daarna opent u weer canva en gaat u naar het kopje uploads en upload u uw screenshot. Om uw screenshot op de achtergrond van uw template toe te voegen klikt u op het bestand dat u heeft geüpload daarna klikt u op het kopje positie en daarna op naar achtergrond. Als het goed is zal uw screenshot nu op de achtergrond moeten staan en heeft u al een groot gedeelte van uw youtube thumbnail. Vervolgens kunt u er van alles aan toevoegen wat u zelf wilt. Wel een leuke tip is om doorzichtige PNG afbeeldingen toe te voegen aan uw thumbnail om ze opvallender en leuker te maken. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar smileys van whatsapp in PNG formaat en deze toevoegen aan uw thumbnail om uw thumbnail nog een stukje opvallender te maken.

Hoe stel ik mijn Youtube thumbnail in op Youtube?

Om te beginnen moet u natuurlijk naar Youtube gaan daarna klikt u rechts bovenin op het kopje uploaden. Upload hier de video die u wilt uploaden en voer uw titel in. Vervolgens zal u rechtsonder in het beeld een foto moeten zien uit uw video. Onder deze foto’s zal het kopje aangepaste miniatuur of custom thumbnail moeten staan hier moet u op klikken. Vervolgens kunt u uw Youtube thumbnail uploaden en instellen. Als u echter al een video heeft geüpload en de Youtube miniatuur of Youtube thumbnail wilt veranderen drukt u rechts bovenin op uw kanaal en gaat u naar het kopje creator studio.

youtube miniatuur

Vervolgens kiest u de Youtube video uit waar u uw thumbnail wilt veranderen en klikt u op het kopje edit of veranderen. Als het goed is zal u nu rechtsonder in het beeld de foto van de Youtube video moeten staan. Daaronder staat aangepaste miniatuur of custom thumbnail klik hierop en verander uw foto. Vervolgens moet u uw nieuwe video instellingen opslaan en heeft u een nieuwe thumbnail op uw video. Nu weet u hoe ook u een professionele Youtube thumbnail kunt maken. Wij wensen u veel succes met u kanaal en wij wensen u kijkers veel kijkplezier.

Wilt u meer lezen over social media? Lees dan ook ons artikel: HowTo: Adverteren op TikTok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *