skip to Main Content
Eenzaam Voelen In De Relatie

Eenzaam voelen in de relatie

Met z’n tweeën eenzaam? Wat nu?

Had je tot voor kort een gewoon leuke, gezellige relatie, maar is er de klad ingekomen op een onverklaarbare manier en voel je je eigenlijk maar vreselijk eenzaam? Dat is een nare situatie. Want daar ben je geen relatie om begonnen, nietwaar? Wat nu te doen? Als dit nare gevoel langer aanhoudt, is het verstandig om proberen te achterhalen waardoor die eenzaamheid is ontstaan. We geven je hier drie mogelijk oorzaken van je eenzaam voelen en niet begrepen voelen in de relatie die je kunt proberen te veranderen.

Te weinig intimiteit

In het begin van een relatie is er veel tijd en ruimte voor intimiteit. Daar hoef je niet veel voor te doen. Dat gaat vanzelf. Het is de basis van een relatie: elkaar leuk en aantrekkelijk vinden. Maar in een ‘crisissituatie’ leer je elkaar pas echt goed kennen en merk je hoe stevig de intimiteit tussen jullie is. En juist dan is het belangrijk dat je jezelf volledig kunt laten zien aan je partner. Heb je het gevoel dat daar geen ruimte of begrip voor is? Dan bestaat er een kans dat je je op den duur eenzaam en geïsoleerd kunt gaan voelen, of niet begrepen voelen in de relatie.

Andere interesses

Als je elkaar leuk vindt, deel je vaak ook een aantal interesses. En zeker in het begin ben je geneigd interesses van de ander ook snel leuk te vinden. Maar dat nieuwe kan gaan slijten.
Misschien gaat het opvallen dat jullie minder gemeen hebben dan je dacht. Interesses bepalen meestal welke koers je samen gaat varen in de toekomst, professioneel, hobbymatig, met vakanties etc. Als de één zich meer moet aanpassen dan de andere, kan er onvrede en irritatie ontstaan.

Ga met jezelf in conclaaf

Ga zo nu en dan eens met jezelf in conclaaf! Onderzoek of je wellicht iets van de ander verwacht wat niet reëel is. Geeft hij of zij je regelmatig bevestiging van liefde en support, maar blijf je je alleen voelen? En kwam dat probleem in vorige relaties ook voor? Dan moet je vooral kijken of er een deel van de oorzaak in jezelf zit. Grote kans dat dit zich ook voordoet in ‘gewone’ vriendschappen.

Praat erover!

Eenzaam voelen in een relatie komt vaker voor dan je zou denken. Veel mensen worstelen er wel eens mee en denken dat ze niet begrepen worden. Erover praten kan daarbij heel goed helpen. Je hoeft echt niet meteen de relatie te beëindigen omdat het even tegenzit.

Wil je er eerst meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *