skip to Main Content
LED Lamp Dimmen Zonder Dimmer

LED lamp dimmen zonder dimmer

Is het mogelijk?

Een LED lamp dimmen zonder dimmer. U vraagt zich wellicht af: is dat wel mogelijk? Het antwoord dat is zeer zeker mogelijk. Op twee manieren nog wel; met een dimsysteem in stappen of met een traploos dimsysteem. U dimt het licht eenvoudig door te klikken op een normale schakelaar. Dit is mogelijk doordat er tegenwoordig lampen zijn met een ingebouwd dimsysteem. In dit blog vertellen we u hoe het werkt.

Dimmen in stappen

Een dimmer in stappen heeft een aantal ingestelde stappen, bijvoorbeeld 100%, 75%, 50% en 25%. Wanneer u de lamp voor het eerst aandoet, brandt hij op 100%. Besluit u de lamp te dimmen, klikt u twee keer snel op de schakelaar. De lamp verspringt naar de volgende dimstand, 75% in dit voorbeeld. Op deze manier klikt u door tot de gewenste dimstand. Wanneer uw lamp een geheugenfunctie heeft, onthoudt hij de gekozen dimstand. Zet u de lamp uit en even later weer aan, dan zal hij op de eerder gekozen dimstand staan.

Traploos dimmen

Bij traploos dimmen, kunt u zelf de precieze dimstand kiezen. Ook hier is het zo, dat wanneer u de lamp voor het eerst aandoet, hij op 100% brandt. Voor het dimmen drukt u eveneens tweemaal snel op de schakelaar. De lamp zal eerst langzaam dimmen en vervolgens weer feller gaan branden. Wanneer u bij de dimstand bent aangekomen die u wenst, drukt u de schakelaar twee keer snel achter elkaar in. Hij blijft dan op de stand staan die u heeft gekozen. Als de lamp een geheugenfunctie heeft, zal hij de dimstand onthouden. Wanneer u later de lamp weer aan zet, staat hij op dezelfde stand.

De voordelen van LED dimmers

LED dimmers hebben veel voordelen, namelijk:

  • Ze zijn energiebesparend;
  • Ze hebben een lange levensduur;
  • Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar;
  • LED lampen van 0% tot 100% te dimmen;
  • LED verlichting produceert veel minder warmte dan andere verlichting.

Een LED dimmer kopen

Wilt u toch liever een LED dimmer kopen? Doe dat dan bij een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van dimmers. Zij kunnen u adviseren welke dimmer het best bij u past. Wat vond u van de informatie in dit artikel? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *