skip to Main Content
Wat Doet Een Headhunter?

Wat doet een headhunter?

Het werk van headhunters

Is er een vacature bij uw bedrijf en bent u op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie? Voor het vinden van de beste werknemers kunt u de hulp van een headhunter inschakelen. Maar wat is een headhunter precies? Dat leggen we graag aan u uit in dit blog. Lees snel verder!

Wat is een headhunter?

Een professionele headhunter helpt u om de beste kandidaten te vinden voor een vrijgekomen functie. Een headhunter wordt ook wel eens een recruiter genoemd. Een headhunter heeft vaak zijn eigen netwerk. Dit gebruikt hij om in opdracht van een bedrijf sollicitanten te werven en selecteren. Dankzij dit netwerk weet hij precies welke mensen het meest geschikt zijn voor de functie. Ook weet hij wie op zoek is naar een nieuwe baan of toe is aan een nieuwe uitdaging. Dit is natuurlijk waardevolle kennis wanneer u op zoek bent naar nieuwe werknemers.

Een headhunter voor executive search

Het werk van een headhunter staat ook wel bekend als executive searching. Bij een executive search wordt heel breed gekeken naar geschikte kandidaten voor de vrijgekomen functie. Hierbij gaat de headhunter actief op zoek professionals. De beste werknemers zitten namelijk niet thuis cv’s te versturen, maar zijn al aan het werk bij andere bedrijven. Dankzij de hulp van een headhunter kunt u mensen benaderen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel open staan voor een nieuwe uitdaging. Deze kandidaten bereikt u over het algemeen niet met alleen het uitzetten van een vacature. Uiteindelijk bepaalt u natuurlijk wel zelf wie er wordt aangenomen.

Bent u op zoek naar een professionele headhunter die u kan helpen met het vinden van nieuwe werknemers? Neem dan gerust contact met ons op. Wij verwijzen u graag door naar de beste headhunters in uw omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *