skip to Main Content

Uw interieur herfstproof maken? Wij bieden inspiratie

Interieur ideeën voor de herfst

De zomervakantie is voorbij en langzamerhand doet de herfst weer haar intrede. Heeft u al nagedacht over uw herfst interieur? Vaak kiest men ervoor om in een nieuw seizoen oude items te verruilen voor ander meubilair. Voor het najaar 2019 zijn er weer diverse interieurtrends, waarover we je in dit blog graag informeren. Want een geheel herfstproof interieur, dat wilt toch iedereen?

Maak de keuze voor warme kleuren

De herfst wordt veelal in verband gebracht met warme kleuren. Dit in tegenstelling tot de wat lichtere en meer zoete kleuren van de zomer. Warme kleuren en aardetinten passen geheel bij het herfstseizoen. U kunt hierbij denken aan kleuren zoals bruin, groen, of grijs en zwart. Door gebruik te maken van aardetinten, voorziet u uw woning van een warme en meer rustige sfeer. Koper gaat u eveneens veel tegenkomen als materiaalsoort, zoals koperen lampen of meubilair met een kopertint.

Oosterse tapijten

Een vloerkleed brengt veel sfeer in uw herfst interieur. Oosterse tapijten zijn immens populair, tijdloos en een must voor de herfst. U kunt ervoor kiezen het tapijt vlakbij uw bank te leggen en de bank zelf te voorzien van kussens in een warme kleur. U kunt ook het tapijt naast uw bed of voor uw schouw leggen. Brand enkele kaarsjes op de schouw en zie hoe de sfeer in de ruimte zich volop ontwikkelt.

Combineren, combineren, combineren

Wat is er nu leuker dan verschillende woonstijlen met elkaar te combineren? Kies ervoor retro items met industriële items te combineren of ga voor een combinatie van de bohemian en scandinavische stijl. Door te spelen met de veelvoud aan materialen, vormen, kleuren en patronen, kunt u uw interieur geheel eigen maken. Ook etnische, natuurlijke en grafische prints laten zich goed combineren en zijn nog steeds populair. Maak een combinatie met nieuwe en oude items of kies ervoor robuuste materialen met meer natuurlijke materialen te combineren. Kies er wel voor dezelfde kleur terug te laten komen in uw ruimte, zodat u meer een geheel krijgt. Het belangrijkste is dat u doet wat u een fijn gevoel geeft, want u brengt een hoop tijd in uw woning door.

Vergeet de planten niet

Planten geven zoveel sfeer aan ieder interieur. Het maakt niet uit in welk seizoen de plant geplaatst wordt, groen in huis is altijd veel gezien en zal hier ook in te zien blijven. Planten zorgen ervoor dat uw woning een stukje natuur krijgt en eveneens voor een gezellige sfeer. En wist u dat planten ook nog eens heel gezond voor u zijn? Vooral varen en palmen, die uw woning een exotisch aanzicht geven. Dat is nog eens lekker ontspannen.

Ga op zoek naar een specialist

Wilt u uw woning voor het herfstseizoen ook van een geheel nieuw interieur voorzien, maar weet u niet goed hoe u dit het beste kunt doen? Of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw ruimte? Ga dan eens op zoek naar een vloer en raam specialist bij u in de omgeving, zodat u zeker bent dat uw woning straks voorzien is van het mooiste herfst interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *