skip to Main Content
Tips Voor ISO 27001 En NEN 7510 Implementatie

Tips voor ISO 27001 en NEN 7510 implementatie

Zo behaalt u uw certificering

Wilt u als organisatie aan uw klanten laten weten dat u veilig met hun informatie omgaat, en dat u investeert in informatiebeveiliging? Dan is het zeer verstandig om een ISO 27001 of NEN 7510 certificaat te implementeren. In dit blog vertellen we hoe u dit aan kunt pakken.

Schakel een professional in

Het behalen van uw ISO en NEN-certificering is niet eenvoudig. Hiervoor moet namelijk een heleboel papierwerk ingevuld worden. Daarnaast moeten er natuurlijk allerlei acties ondernomen worden om de veiligheid binnen uw bedrijf te vergroten. Dat leidt al snel tot een lange to-do lijst. Daarom is het niet onverstandig om u te laten ondersteunen door een professional die weet hoe u uw certificaten zo snel mogelijk kunt behalen. Zoek eens via internet naar een specialist bij u in de buurt!

Plan genoeg tijd om aan uw ISO implementatie te werken

We merken dat veel mensen niet voldoende tijd nemen om de ISO te implementeren. Het is helaas nou eenmaal niet iets wat u binnen een half uurtje voor elkaar krijgt. Wanneer mensen er niet genoeg tijd voor nemen, worden er fouten gemaakt waardoor het certificaat misschien uiteindelijk niet gehaald kan worden. Plan daarom meerdere dagdelen in om de ISO-certificering in uw bedrijf te implementeren.

Zorg dat de procedures aansluiten bij uw bedrijf

Een onderdeel van het behalen van deze certificering is dat u van een afstand uw eigen organisatie gaat bekijken. De processen worden in kaart gebracht en er wordt gekeken naar mogelijk verbeterpunten. Dit wordt door veel mensen als erg leuk een leerzaam ervaren. Het is echter ook het punt dat de meeste tijd kost. Schrap daarom alle procedures die niet echt zo gaan binnen uw bedrijf. Beschrijf hier wat er daadwerkelijk gebeurt en wijk eventueel af van wat het template voorschrijft.

Meer weten?

Wilt u meer weten over manieren om uw bedrijf verder te professionaliseren? Lees dan ook ons blog over de TMA methode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *